preskoči na sadržaj

Osnovna škola Janka Leskovara Pregrada

Login

Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
SIGURNO SURFANJE

Priloženi dokumenti:
HT memory brosura preview.pdf

Projekt ATS2020

HUMANITARNA UTRKA

   

PROJEKT " Od srca srcu"

 

PLAN EVAKUACIJE I SPAŠAVANJA

Matična i područne škole

Informacije za roditelje

 

 

Natječaji

Učenje na daljinu

GLAZBENA OLIMPIJADA

                          

"Budi rješenje-recikliraj"

      Erasmus+K2

"Ein Koffer voller Märchen reist durch Europa"

"Code Name Robot"

JELOVNIK

Zalogajček

 

e-Dnevnik

Šk.g. 2021./2022.

PRAVILNICI

UPISI U PRVI RAZRED

                                                                          

UPISI U SREDNJU

NATJECANJA

Priloženi dokumenti:
Instalacija Bazen.odt

Budi rješenje-recikliraj

vijesti
O projektu
Danijela Čuček / datum: 17. 10. 2023. 10:18

Erasmus+ KA229 projektu - strateška partnerstva škola! Nositelj projekta je Osnovna škola Janka Leskovara iz Pregrade, a osim OŠ Bedekovčina, partneri na projektu su učenici i učitelji škola iz Poljske i Turske.

Agencija za mobilnost i programe EU odobrilo je financiranje projektnog prijedloga OŠ Janka Leskovara Pregrada pod nazivom "Budi rješenje – recikliraj!" u iznosu od 148.808,00 eura. Otpad je gorući i rastući problem suvremene civilizacije i osnovni problem zaštite okoliša. U cijelom svijetu se proizvode ogromne količine otpada koje zatrpavaju mora i oceane, rijeke i jezera, šume i planine koje proizvode gospodarski subjekti, kućanstva, javne institucije i čovjek direktno. Projekt će trajati 2 godine (1.11.2020. - 31.10.2022.), tražili produženje zbog pandemije Corona virusa i rata u Ukrajini, pa je trajao do 31.8.2023.,  a kroz njega su se učenici zajedno educirati i razvijati svijest  o vrstama otpada, načinima recikliranja i sortiranja otpada i korištenju otpada kao resursa, stjecati znanja o mogućnostima recikliranja sakupljenog otpada u kućanstvima i školi – papir, plastika, staklo, baterije, elektronički otpad, metalni otpad i biootpad – te njegovog korištenja kao resursa na kreativan i inovativan način u nastavi i svakodnevnom životu.

Projektne aktivnosti su uključivale i edukaciju roditelja i šireg građanstva u lokalnim zajednicama kako bi se podigla svijest o potrebi sortiranja, recikliranja i upotrebe otpada kao resursa.  Projektne aktivnosti - mini projekti kao što su Zelena gradnja od otpada, Izrada igara od otpada, Animirani film o recikliranju, E-book o izradi igara od otpada, Izrada edukativnog kita od otpada i recikliranih materijala  pridonijeti će kreativnosti i inovativnosti učenika, stjecanju znanja o otpadu i načinima korištenja otpada kao resursa. Kroz diseminaciju animiranog filma, e- book-a o izradi igara od otpada, izložbe radova od otpadnih materijala povodom Dana planeta Zemlje u školama, država partnera na projektu, dugoročno će raditi na osvješćivanju i edukaciji mladih osoba o važnosti recikliranja i korištenja otpada kao resursa čime će se doprinijeti zaštiti lokalnog i globalnog okoliša.

Izravni sudionici ovog projekta su učitelji i učenici škola partnera. S obzirom da su sve škole sudionici razine osnovnih škola, učenici koji će izravno sudjelovati su starosti od 11 do 14 godina, te će učenici zajedno s učiteljima sudjelovati na 4 LTTA susreta: u Poljskoj, Hrvatskoj ( OŠ Janka Leskovara Pregrada, OŠ Bedekovčina) i Turskoj. Na tim susretima su  učenici škola partnera zajednički učili i radili na planiranim aktivnostima. Stjecat će znanja o korištenju otpada kao resursa, sudjelovali u mini projektima i ostalim aktivnostima planiranim za susrete, razvijali svoje prezentacijske i jezične vještine komunicirajući s drugim učenicima i učitelja škola partnera. Po povratku su svoja iskustva i znanja dijeliti unutar svojih škola uz mentorstvo učitelja koji su bili s njima u pratnji.

 

web stranica projekta:

https://sites.google.com/view/bethesolution-recycle/home?authuser=0

facebook stranica

https://www.facebook.com/profile.php?id=100069910425910

e book

https://read.bookcreator.com/f8N6p4rJ0jhHRz7Ry7lEpxoOHBY2/4u2HOCkaTuGrytt5kKL1Ww/kaqNB3tKSC-qG9y-1QcwFQ

e twinning 

https://twinspace.etwinning.net/144059/home

 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju